FIFAPolonia.PL logowanie odzyskaj hasło rejestracja

Po wczorajszej aktualizacji Origin uszkodził się profil

Pytania i problemy związane z działaniem gry FIFA 12.

Postprzez szpon5 » 10 lis 2011, o 17:20

Witam, bardzo proszę o pomoc. A więc po wczorajszej aktualizacji Origina, nie mogę wczytać swojego profilu, gdyż pojawia się komunikat: Plik Ustawienia osobiste 1 wygląda na uszkodzony i nie można go użyć.
Obrazek

Nie mam zamiaru go usuwać, gdyż na nim są wszystkie moje osiągnięcia, a szczególnie przeszkolona moja wirtualna gwiazda. Na te wszystkie osiągi ciężko pracowałem.

Proszę o jakieś porady, dodam, iż robiłem już w Origin PPM na Fifę i napraw, ale nie wykryło żadnych problemów.

Nie wiem, jeśli ma to cokolwiek pomóc, to zamieszcza zdjęcie plików w dokumentach Fifa 12:
Obrazek

Grę mam oczywiście oryginalną.

Na marginesie: napisałem do EA, ale może na forum szybciej ktoś mi pomoże.
szpon5

Avatar użytkownika
Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 wrz 2011, o 15:36



r   e   k   l   a   m   a

Postprzez jastrzab493 » 10 lis 2011, o 18:10

musisz wlaczyc orgina ,zalogowac, jak wejdziesz do wyboru profilu wyjdz do pulpity w menadzerze zadan wylacz orgin wlacz swoj profil, zaloguj sie w orginie potem w fifie i zapisz swoj profil na nowym. u mnie zadzialalo. moze i tobie pomoze. jak juz sie uda to wlacz sychronizacje plikow w originie to potem nie bedziesz sie martwil gdzie i na jakim kompie grasz;p
jastrzab493


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 7
Pochwały: 2
Dołączył(a): 2 paź 2011, o 20:56


Następujący użytkownicy przyznali pochwałę za ten post:
szpon5

Postprzez szpon5 » 10 lis 2011, o 19:12

Wielkie dzięki, pomogło, ale nie zapisywałem na nowym, ale w dużej mierze oczywiście twoje wskazówki, a więc zrobiłem tak:
Włączyłem Origin, włączyłem Fifę. Na ekranie wyboru profili zminimalizowałem grę, wyłączyłem Origin i wtedy udało mi się wczytać profil. Ale po wyłączeniu Origin, on się za chwile sam ponownie włączył, no bo wiadomo, Fifa wymusza go. Na wszelki wypadek jak udało mi się wczytać profil, to zapisałem go ponownie, na tym samym (Ustawienia osobiste 1).
I od tej chwili działa normalnie już :). Oczywiście sprawdzałem, wyłączyłem grę, wyłączyłem Origin, włączyłem ponownie i działa. Wyłączyłem, znowu, włączyłem i działa i zagrałem sobie meczyk :)

Co do synchronizacji plików, mam ją włączoną cały czas odkąd ta funkcja pojawiła się.
szpon5

Avatar użytkownika
Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 25
Dołączył(a): 12 wrz 2011, o 15:36


Postprzez jastrzab493 » 10 lis 2011, o 19:19

no to git. wiec skoro masz zapisane w chumrce to jak zrobisz nowy profil to powinno byc na kazdym profilu tylko wczytac z orgin z serwerow musisz. ja zapisuje juz na 4 profile;p zeby znowu nie bylo zabawy;p teraz czekam az zrobia patcha do wirtualnych klubow bym mogl grac a nie ciagle blad sychronizacji
jastrzab493


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 7
Pochwały: 2
Dołączył(a): 2 paź 2011, o 20:56


Następujący użytkownicy przyznali pochwałę za ten post:
szpon5

Postprzez baju » 17 gru 2011, o 18:41

Mnie to nie pomogło :/.
Obrazek
baju

Avatar użytkownika
Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 5
Dołączył(a): 17 paź 2011, o 12:19


Postprzez marmur23 » 10 lut 2012, o 15:51

Witam!

Wczoraj podczas grania meczu, ni zowąd gra mi się wyłączyła. Kiedy ponownie włączyłem grę pojawił mi się komunikat "Plik (nazwa profilu) wygląda na uszkodzony i nie można go użyć".
Pomyślałem "Ok, jutro pewnie wszystko wróci do normy" i wyłączyłem komputer.
Ale kiedy dziś próbowałem grę uruchomić znów ten sam komunikat. Nie chcę usuwać mojego profilu, bo tak jak mój przedmówca nie chcę usuwać wszystkich moich osiągnięć. Dzisiaj rano natknąłem się na ten wątek, i nie ukrywam cieszyłem się, że uda się to naprawić. Zrobiłem po kolei wszystkie czynności, które trzeba było wykonać czyli:

- Włączyłem Orgin
- Włączyłem FIFĘ 12
- Zminimalizowałem grę
- Wyłączyłem Orgin

Lecz tu pojawił się problem, kiedy chciałem włączyć profil, znów ten sam komunikat "Plik (nazwa profilu) wygląda na uszkodzony i nie można go użyć"

Proszę. Powiedzcie gdzie robię błąd lub dajcie jakiś inny sposób naprawienia problemu.
Z góry dziękuje.
marmur23


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 2
Dołączył(a): 10 lut 2012, o 15:35

Postprzez Dawid13ful » 12 lut 2012, o 12:22

marmur23 napisał(a):Witam!

Wczoraj podczas grania meczu, ni zowąd gra mi się wyłączyła. Kiedy ponownie włączyłem grę pojawił mi się komunikat "Plik (nazwa profilu) wygląda na uszkodzony i nie można go użyć".
Pomyślałem "Ok, jutro pewnie wszystko wróci do normy" i wyłączyłem komputer.
Ale kiedy dziś próbowałem grę uruchomić znów ten sam komunikat. Nie chcę usuwać mojego profilu, bo tak jak mój przedmówca nie chcę usuwać wszystkich moich osiągnięć. Dzisiaj rano natknąłem się na ten wątek, i nie ukrywam cieszyłem się, że uda się to naprawić. Zrobiłem po kolei wszystkie czynności, które trzeba było wykonać czyli:

- Włączyłem Orgin
- Włączyłem FIFĘ 12
- Zminimalizowałem grę
- Wyłączyłem Orgin

Lecz tu pojawił się problem, kiedy chciałem włączyć profil, znów ten sam komunikat "Plik (nazwa profilu) wygląda na uszkodzony i nie można go użyć"

Proszę. Powiedzcie gdzie robię błąd lub dajcie jakiś inny sposób naprawienia problemu.
Z góry dziękuje.



W taki wypadku jeżeli powyższe sposoby nie pomagają chyba musisz pożegnać się ze swoim profilem.
Dawid13ful


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 38
Dołączył(a): 11 wrz 2011, o 13:22


Postprzez wolfu » 12 lut 2012, o 15:17

pompon napisał(a):Kurde nie mialem takiego problemu


To po jakiego c*@j tu piszesz, skoro nie pomożesz?
sadistic.pl napisał(a):Nigdy nie zrozumiem fenomenu fify, przecież EA równo rżnie was w dupska wypuszczając co roku praktycznie tę samą grę, tylko że ze zmienionymi pierdółkami, takimi jak inne menu, inne tło muzyczne i przemieszane składy. Bawcie się dobrze naiwni idioci.

Lider grupy Admin Team od 7 lutego 2012.
Moderator od 30 marca 2013.
Administrator od 24 marca 2014.
wolfu

Avatar użytkownika
Administrator
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 705
Pochwały: 41
Dołączył(a): 5 lut 2012, o 20:11
Lokalizacja: Działoszyn
Odznaczenia:


Postprzez daris88 » 1 mar 2012, o 21:45

Aktualizowałem origina i teraz nie mogę włączyć gry bo jest tak jakby wgl jej nie było. Próbowałem wpisać kod ale pisało, że już wykorzystany. Co zrobić?
daris88


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 1
Dołączył(a): 1 mar 2012, o 21:42


Powrót do Pytania i problemy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości