FIFAPolonia.PL logowanie odzyskaj hasło rejestracja

Brak sponsorów, pominięcie wyboru języka, przecinki w cenach

Dział poświęcony grze FIFA 17

Postprzez Alcatraz » piątek, 14 października 2016, 10:54

1. Brak sponsorów na koszulkach

Saymon17 napisał(a):Wystarczy odnaleźć plik locale.ini w folderze FIFA17/Data. Następnie wyszukujemy polskich linijek kodu gry i wklejamy za nimi następujące frazy:


Kod: Zaznacz cały
[]
KIT_LOCALE_LOC2_PL_3 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_4 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_7 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_8 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_13 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_14 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_15 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_19 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_59 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_64 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_65 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_71 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_72 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_78 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_86 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_88 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_89 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_106 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_109 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_166 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_184 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_206 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_209 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_219 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_234 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_236 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_237 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_242 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_269 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_271 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_272 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_280 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_305 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_326 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_344 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_346 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_393 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_433 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_450 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_462 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_503 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_573 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_670 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_674 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_680 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_681 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_682 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_819 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_873 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_896 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_898 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1028 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1032 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1524 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1571 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1795 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1796 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1799 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1801 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1806 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1819 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1823 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1824 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1842 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1871 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1878 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1879 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1880 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1882 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1884 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1924 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1925 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1929 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1937 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1941 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1943 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1952 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1958 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1960 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1970 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_2007 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_15009 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_15015 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_100081 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_100767 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_100888 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101084 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101101 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101104 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101105 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101106 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101114 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_101121 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110144 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110145 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110147 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110150 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110152 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110316 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110398 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110406 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110745 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110781 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110831 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110832 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110913 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110930 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_110975 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111022 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111086 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111091 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111131 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111395 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111560 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111678 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111706 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111708 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111710 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111713 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111722 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111723 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111968 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_112075 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_112169 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_112527 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_112679 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_112709 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_112904 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_113173 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_113216 = 0
 


Ostatnia aktualizacja: 23:56 17.10.2016

2. Pominięcie wyboru języka

Jeśli denerwuje was, że musicie wybierać język na początku gry to w pliku locale.ini szukacie linijki USE_LANGUAGE_SELECT i zamiast 1 wpisujecie 0.
Jeśli macie wersję z większą ilością języków niż polski i rosyjski to dodatkowo musicie dokonać zmiany w linijce DEFAULT_LANGUAGE. Zamiast eng,us wpisujecie pol,pl

3. Przecinki w cenach

W pliku locale.ini odnajdujecie linijkę [REGIONALIZATION_pol_pl]
Zmieniacie wartości przy INTEGER_FORMAT oraz FLOAT_FORMAT
Z DDDD na D_COMMA_DDD oraz z DDDD_COMMA_DD na D_COMMA_DDD_DOT_DD
Obrazek

Śpieszmy się czytać posty... tak szybko znikają...
Alcatraz

Avatar użytkownika
Zasłużony
Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7
 
Posty: 1741
Pochwały: 270
Dołączył(a): wtorek, 18 października 2011, 16:07
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle


Następujący użytkownicy przyznali pochwałę za ten post:
Luqizan, cincin27


r   e   k   l   a   m   a

Postprzez robmar85 » poniedziałek, 17 października 2016, 13:03

Podobno to w FIFIE 17 działa. Przetestujcie: click
robmar85

Avatar użytkownika
Patchmaker
Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6
 
Posty: 2180
Pochwały: 156
Dołączył(a): piątek, 7 grudnia 2012, 08:04
Lokalizacja: Niemce k. Lublina


Następujący użytkownicy przyznali pochwałę za ten post:
Alcatraz

Postprzez Saymon17 » poniedziałek, 17 października 2016, 15:56

Wystarczy odnaleźć plik locale.ini w folderze FIFA17/Data. Następnie wyszukujemy polskich linijek kodu gry i wklejamy za nimi następujące frazy:

[]
KIT_LOCALE_LOC2_PL_106 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_109 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1795 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_7 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1796 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1799 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1806 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1943 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1952 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_19 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1960 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_3 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_8 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_14 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_88 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1801 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1925 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1960 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_15015 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_15 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_873 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_1871 = 0
KIT_LOCALE_LOC2_PL_111086 = 0

Zaktualizowałem to na razie tylko dla Premier League, Championship i EKSTRAKLASY. Jak chcesz więcej klubów to kopiuj - wklej i zamiast tych wytłuszczonych liczb wpisujesz ID klubu, które znajdziesz na sofifa.
Obrazek
Saymon17

Avatar użytkownika
Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5
 
Posty: 26
Pochwały: 3
Dołączył(a): czwartek, 19 grudnia 2013, 11:08
Lokalizacja: Radom


Następujący użytkownicy przyznali pochwałę za ten post:
Strilok

Postprzez robmar85 » poniedziałek, 17 października 2016, 16:26

Ja znalazłem takie numery, które wybierałem na podstawie pliku ze strojem, a raczej jego numeru ID.
100081
100767
100888
101084
101101
101104
101105
101106
101114
101121
1028
1032
106
109
110144
110145
110147
110150
110152
110316
110398
110406
110745
110975
111022
111086
111091
111395
111560
111678
111706
111708
111710
111713
111722
111723
112169
112527
112679
112709
112904
113216
14
15
15009
15015
1524
1571
166
1795
1796
1799
1801
robmar85

Avatar użytkownika
Patchmaker
Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6
 
Posty: 2180
Pochwały: 156
Dołączył(a): piątek, 7 grudnia 2012, 08:04
Lokalizacja: Niemce k. Lublina


Następujący użytkownicy przyznali pochwałę za ten post:
Alcatraz

Postprzez Alcatraz » poniedziałek, 17 października 2016, 18:36

Z racji tego, że teraz trzeba odblokować sponsorów dla każdego klubu osobno musicie pomóc.
Jeśli znacie kluby, które mają zablokowanych sponsorów to je wypisujcie.
Wchodzicie na http://sofifa.com/teams/top i wyszukujecie nazwę klubu, który nie ma sponsora.
Wchodzicie w ten klub i patrzycie na link strony. Liczba która się w nim znajduje to id zespołu.
Je wrzucacie w tym temacie oczywiście wcześniej sprawdzając czy już się jakieś nie powtórzyło.
Ja będę aktualizował listę w pierwszym poście.
Obrazek

Śpieszmy się czytać posty... tak szybko znikają...
Alcatraz

Avatar użytkownika
Zasłużony
Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7
 
Posty: 1741
Pochwały: 270
Dołączył(a): wtorek, 18 października 2011, 16:07
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle


Postprzez ryszka@gmail.com » wtorek, 18 października 2016, 15:30

Super, działa, sponsorzy wrócili na swoje miejsce, dzięki

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
ryszka@gmail.com


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5
 
Posty: 17
Dołączył(a): poniedziałek, 11 listopada 2013, 19:28

Postprzez vicente » wtorek, 18 października 2016, 16:54

Działa elegancko - jest nadzieja, że może ktoś wpadnie na sposób odblokowania angielskiego komentarza.
vicente


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 5
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 08:36

Postprzez gerrard20 » czwartek, 20 października 2016, 02:11

super działa jescze tylko sposób na zmiane komentarza na angielski i bedzie git
gerrard20


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6Lat na scenie FIFA: 6
 
Posty: 4
Dołączył(a): sobota, 1 września 2012, 19:53

Postprzez Daniel82 » czwartek, 20 października 2016, 10:34

Zmiana komentarza to prawdopodobnie wina klucza, by mieć inny komentarz trzeba kupić grę za granicą.
Ściągałem z neta komentarz brazylijski, bo taki był dostępny, zmieniałem na przykład na nazwy plików jakie my mamy na dysku, gra się dłużej wczytywała i okazało się, że nie widzi komentarza, a na przykład podmiany plików z tekstem to automatycznie brak polskiego a zostaje rosyjski język w menu, a komentarza dalej nie było.
Na razie trzeba poczekać, bo zaczęli już zabawę z plikami, jakiś tam jest postęp, ale wszystko się okaże, czy edycja plików przejdzie przez "weryfikację gry"- bo edycja komentarza nie przechodzi, a była to tylko podmiana plików.
Daniel82


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5
 
Posty: 153
Pochwały: 4
Dołączył(a): środa, 23 października 2013, 19:21

Postprzez vicente » czwartek, 20 października 2016, 13:30

Robiłem to samo, kopiując pliki odpowiedzialne za komentarz z płyty do folderu z grą - zmieniając potem ich nazwę. Próbowałem, też zmieniać nazwy plików w rejestrze też bez powodzenia. Ne znam się na tym całym modowaniu, ale skoro wpadli na pomysł odblokowaniem reklam, to może też wystarczy dodać jakąś linijkę w locale ini aby był komentarz:).


Daniel82 napisał(a):Zmiana komentarza to prawdopodobnie wina klucza, by mieć inny komentarz trzeba kupić grę za granicą.
Ściągałem z neta komentarz brazylijski, bo taki był dostępny, zmieniałem na przykład na nazwy plików jakie my mamy na dysku, gra się dłużej wczytywała i okazało się, że nie widzi komentarza, a na przykład podmiany plików z tekstem to automatycznie brak polskiego a zostaje rosyjski język w menu, a komentarza dalej nie było.
Na razie trzeba poczekać, bo zaczęli już zabawę z plikami, jakiś tam jest postęp, ale wszystko się okaże, czy edycja plików przejdzie przez "weryfikację gry"- bo edycja komentarza nie przechodzi, a była to tylko podmiana plików.
vicente


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 2Lat na scenie FIFA: 2
 
Posty: 5
Dołączył(a): piątek, 30 września 2016, 08:36

Postprzez Daniel82 » czwartek, 20 października 2016, 16:27

@vicente
Ale masz w locale już odnośnie regionu, domyślnego języka, czy nawet pominięcie języka przy wyborze- to już są te opcje o domyślnym języku, komentarz właśnie bierze się stąd. Masz tam nawet napisane Region-WW(z ang WW= world wide, czyli ogólno-światowy), deafult lang eng, co też tak mam ustawione bez ruszania, ale i tak jak widać język angielski nie występuje w menu wyboru na początku gry. Ludzie dodawali nawet jako dodatkowe pliki komentarza bez tej zmiany co opisałem, co sam testowałeś i też gra nie wykrywa.
Następnym razem Fifę nie kupię w naszym rodzimym sklepie, a gdzieś za granicą, taki cdkeys miał podobną cenę gry co u nas w sklepie.
Daniel82


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5
 
Posty: 153
Pochwały: 4
Dołączył(a): środa, 23 października 2013, 19:21

Postprzez suchinho » niedziela, 30 października 2016, 15:26

podaje rozwiazanie jak zmienic komentarz w grze.


W origin klikamy prawym p. myszy na ikone z gra -wybieramy wlasciwosci gry -zaawansowane opcje uruchamiania-jezyk w grze...... :salute:

po wyborze jezyka wciskamy zapisz... gra sciagnie sie na nowo..... bez obawy gra bedzie po polsku ........... np. jak wybierzemy w origin portugalski brazylijski bedziemy mieli komentarz po portugalsku.... i bez obaw, po polsku....mozna wybrac pomiedzy jezykami :yahoo:

jesli powtorzymy operacje i wybierzemy w origin np. jezyk hiszpanski po przetworzeniu plikow i uruchomieniu gry bedziemy mieli wybor - po polsku , protugalsku, hiszpansku.... :rotfl: itd.

ja osobiscie mam wszystkie jezyki komentarza :faraon: i jak gram kariere np liga holenderska biore komentarz po holendersku..... fajnie sie gra ,jest klimat.....

polecam komentarz po hiszpansku ale ten Meksykanski :D gooooooooooool,gol,gol,gol muczos gracias :lol:

dostepne komentarze>

portugalski *brazylijski*
angielski
niemiecki
holenderski
francuski
hispanski
hiszpanski *mexykanski*
wloski
arabski
rosyjski
suchinho


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 17:06

Postprzez b1tz » niedziela, 30 października 2016, 16:35

^nie dziala to na polskiej wersji gry :V
Obrazek
b1tz

Avatar użytkownika
Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7
 
Posty: 79
Pochwały: 5
Dołączył(a): sobota, 14 stycznia 2012, 23:56
Lokalizacja: Lubin


Postprzez suchinho » niedziela, 30 października 2016, 17:00

b1tz napisał(a):^nie dziala to na polskiej wersji gry :V



Dziala mam polska

tutaj jest link jak to zrobic

https://youtu.be/iXhSB3DX9KA
Użytkownik został ukarany ostrzeżeniem za ten post.
suchinho


Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5Lat na scenie FIFA: 5
 
Posty: 2
Dołączył(a): czwartek, 14 listopada 2013, 17:06

Postprzez b1tz » niedziela, 30 października 2016, 17:20

ja mam tylko polski i ruski język
Obrazek
b1tz

Avatar użytkownika
Użytkownik
Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7Lat na scenie FIFA: 7
 
Posty: 79
Pochwały: 5
Dołączył(a): sobota, 14 stycznia 2012, 23:56
Lokalizacja: Lubin


Następna strona

Powrót do FIFA 17



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości